Master Practitioner

De Master Practitioner is een intensieve en mooie opleiding, die een logisch vervolg is op de Practitioner. We nemen je mee naar een verdere verdieping van de Practitioner-stof en naar volgende stappen in je persoonlijke groei en ontwikkeling.

Naast verdieping is er vooral ook verbreding. Tal van nieuwe onderwerpen komen aan bod en we besteden aandacht aan het verder integreren van de NLP-technieken in je persoonlijk functioneren.

Nog meer dan in de Practitioner zul je leren op onbewust niveau verandering aan te brengen. Ook in de Master Practitioner gaat het vooral om de persoonlijke ervaring.

Je zult merken dat én de kwaliteit van je communicatie én de kwaliteit van je leven nog meer zullen toenemen. Je komt steeds dichter bij wie je werkelijk bent en bij datgene wat je wilt bereiken.

In de Practitioner ligt het accent vooral op het niveau van gedrag en vaardigheden en het inzicht krijgen in je eigen (onbewuste) handelen. In de Master Practitioner gaan we daar verder mee en daarnaast gaan we meer naar de niveaus van waardenidentiteit en missie.

Je leert anderen te ondersteunen in hun veranderingsproces en je zult een nog dieper besef krijgen van wat jou en anderen stuurt in communicatie en gedrag.

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is het modelleren. Je kunt ook zeggen: model-leren, oftewel van een model een succesvolle eigenschap leren die jij nog niet (volledig) beheerst, maar wel graag wilt. Je brengt het meesterschap van iemand anders in kaart en past dit vervolgens weer toe op je eigen leven. Het modelleren van (een eigenschap van) een door jou te kiezen persoon is onderdeel van de certificering.
Onderwerpen
Naast verdieping van de Practitioner-stof komen de volgende nieuwe onderwerpen aan bod:

 • modelleren, dé basis van alle NLP technieken
 • waarden, wat stuurt jou in je gedrag
 • metaprogramma’s, je diep onbewuste filters
 • verenigd veld, een doeltreffend analysemodel
 • coachen, structuur aanbrengen in begeleiding
 • hypnose- en trancetechnieken, verandering op onbewust niveau
 • metaforen, op indirecte wijze direct communiceren met het onbewuste
 • Disney-strategie, zeer bruikbaar bij planning en beslissingen
 • presenteren, vaardigheden o.a. centeren
 • kinesthetische tijdlijn, gebeurtenissen anders ervaren en waarderen
 • systemisch werk, je maakt deel uit van een groter geheel

Nieuw!! NLP New Code
Tijdens deze prachtige opleiding leer je ook over NLP new code. De nieuwe methodiek, ontwikkeld door John Grinder, de grondlegger van NLP. Een prachtige manier om jezelf door middel van verschillende games in een High performance state te brengen. Je hersenen trainen om meer verbindingen te leggen. Leuk en zeer effectief !

Om te kunnen certificeren voor de Master zijn een aantal zaken van belang:

 • aanwezigheid bij minimaal 13 van de 15 dagen en in ieder geval de laatste twee dagen. (voor de dagen dat je afwezig bent krijg je extra opdrachten, die in de intervisie groep besproken en/of uitgevoerd worden)
 • tussen de blokken neem je actief deel aan een intervisiegroep
 • maken van een reflectieverslag naar aanleiding van de opleidingsdagen
 • modelleeropdracht uitvoeren en presenteren in de groep, de presentaties vinden plaats op dag 13 van de opleiding

Na het volgen van deze opleiding ben je gecertificeerd Master Practitioner conform de eisen van de ABNLP.

Start: najaar 2022 (kijk voor de data in de agenda)

1 gedachte op “Master Practitioner

 1. Beste Anne Marie,

  Met (bijzonder veel) belangstelling heb ik jouw visie op NLP gelezen. Ikzelf sta in mijn loopbaan op een tweesprong (een carriereswitch): ik keer het academische leven de rug toe en wil mij richten op de dagelijkse praktijk in het leven. Als bestuurswetenschapper betekent dat voor mij de praktijk van beleid en overheid ingaan. Mijn loopbaancoach (Ebbe Werre) suggereert dat ik met mijn (abstracte) wijze van denken (en voelen) en met het (willen) zien van verbanden en patronen even goed de Master Practicioner zou kunnen volgen (ipv de Practicioner opleiding). Ik blijf twijfelen en ik hoop dat je me hierin verder kan helpen. Overigens, in de ‘oerwoud’ van NLP trainingen en opleidingen die ik op internet aantrof, spreekt mij jouw persoonlijke benadering/visie aan ,,,, dat wilde even gezegd hebben.

  vriendelijke groeten,
  Santino Lo Bianco

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *